Σχετικά μ’ εμένα

Βρίσκεσαι στην σελίδα που οι ιδιοκτήτες του χώρου γράφουν συνήθως για εκείνους. Εγώ όμως αλήθεια, δεν είμαι κανένας. Δεν είμαι κανένας και σίγουρα κανένας σημαντικός. Για κάποιους ανθρώπους βέβαια ίσως είμαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο όλο. Όμως κάνουνε λάθος. Είμαι σημαντικός μόνο για μένα. Όπως ωφείλει ο κάθε άνθρωπος να είναι για τον εαυτό του. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο όλο.

Άρχισα ν’ ανακαλύπτω, ν’ αγκαλιάζω και ν’ αγαπάω τον εαυτό μου μια μέρα όπως όλες οι άλλες. Εκείνη ήταν η πιο σημαντική ημέρα τις ζωής μου. Από τότε όλες μου οι ημέρες είναι τόσο σημαντικές όσο εκείνη. Προσπαθώ να τις κάνω τουλάχιστον. Απο την ημέρα που αγκάλιασα τον εαυτό μου η αγκαλιά μου μεγάλωσε και χώρεσε και τους άλλους. Σχεδόν όλους.

Ό,τι γράφεται εδώ είναι στα σίγουρα γραμμένο από εμένα. Την ημέρα που το πληκτρολόγιο θ’ αρχίσει να βαράει τα πλήκτρα μόνο του θα σας ενημερώσω. Έτσι είναι οι διαδικασίες του μεταφυσικού, διυλισμένες μέσα από την ουσία του Νου. Έτσι μόνο μπορεί το Πνεύμα να πάρει μορφή και ν’ αγγίξει έναν άλλο Νου.

Δεν έχω λοιπόν πτυχία μεταφυσικής ούτε παρακολουθώ σχολές διαλογισμού και αν έχω ή αν το κάνω, δεν έχει πραγματικά καμία σημασία ούτως ή άλλως. Η εγκυρότητα ή όχι των όσων γράφονται είναι ανάλογη εκείνου που τα διαβάζει. Ότι γράφω, το γράφω για εμένα. Την στιγμή που το γράφω είναι γιατί έπρεπε να το γνωρίζω. Ακόμη αλήθεια, δεν έχω διαβάσει όπως θα έπρεπε πολλά από όσα έχω γράψει…

Έχω απενεργοποιημένα τα σχόλια γιατί δεν με αφορούν. Δεν δέχομαι κριτική όχι γιατί δεν την αντέχω αλλά γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια κριτικής. Όσα έπρεπε να γραφτούν, απλά γράφτηκαν. Ακόμη χειρότερα, δεν υπάρχουν περιθώρια για επιβραβεύσεις. Απλά όσα έπρεπε να γραφτούν, γράφτηκαν.

Αν όμως έστω και ένας άνθρωπος βρει εδώ μέσα έστω και μία λέξη που θα αγγίξει την ψυχή του, τότε πραγματικά θα χαρώ. Και εκεί περιορίζω τα εγωκεντρικά μου κίνητρα. Σε αυτό το σημείο τραβάω την λεπτή γραμμή που όμως ξεκάθαρα διαχωρίζει την χρήση από την κατάχρηση.

Φιλιά,

Πέτρος

Advertisements