Πράξη – Χώρος – Αιτία

17/01/2013

Η ουσία πίσω ή μέσα από μια πράξη που γεννιέται αρχικά μέσα ή πίσω από μια συνείδηση, είναι το γνήσιο κίνητρο της αυταρχικής εγωικής πλευράς μιας συνειδητότητας. Δηλαδή ειπωμένο με λόγια απλά, η πρόθεση μιας συνειδητότητας κινεί τα νήματα της δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου μέσα στο όλο όπου θα μπορέσει να χωρέσει η υλοποίηση της. Ο χώρος είναι ελαστικός και μπορεί να αυξηθεί, να απλωθεί ή να συρρικνωθεί όσο χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σ’ αυτόν οι νέες αλλαγές, τα νέα σχέδια που οραματίζονται και υλοποιούν οι δημιουργοί τους.

Οι ίδιες οι πράξεις αιωρούνται μέσα στον χωροχρόνο και αποταμιεύονται στον παγκόσμιο χωροχρονικό κουμπαρά για πάντα, παραμένοντες αναλοίωτες ακόμη και κατά ή μετά την ανάκληση ή / και ανάληψη τους. Τα αρχετυπικά αυτά πρότυπα παραμένουν αιωρούμενα παρέα με όλες τις πιθανές παραλλαγές τους έτοιμα να εξυπηρετήσουν τον διττό σκοπό τους που είναι είτε απλά η ύπαρξή τους εκτοπίζοντας τον αντίστοιχο χωροχρονικό όγκο είτε μετακυλώντας σε μια πιο ρευστή κατάσταση μέσω της οποίας τελικά ενσαρκώνονται στην πραγματικότητα.

Και οι αναζητητές εκείνοι που κάθονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και δεν τους χωράει η Γης, επιδίδονται σε κάθε είδους τεχνάσματα και κολυμβητικές ή ακροβατικές ασκήσεις ώστε να μπορέσουν να ατενίσουν για λίγο τα αιωρούμενα αυτά χωροχρονικά αποτυπώματα ώστε γυρνώντας να μπορέσουν να παρουσιάσουν σε γραμμική σειρά μια ασύμμετρα εκθετική παρέλαση ιδιοτήτων και πιθανοτήτων, μεταβάλλοντας έτσι την πιθανότητα σε βεβαιότητα.

(κόπηκε)

Πέτρος Χατζηαναστασίου

(δημιουργική σύλληψη)

Advertisements