Γιατί Φαιστός

Αυτό είναι το όνομα που δόθηκε σ’ αυτό το μπλογκ. Έτσι απλά. Φαιστός. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ούτε από την Κρήτη είμαι, ούτε έχω αφιερώσει την ζωή μου στην αποκωδικοποίηση του δίσκου της Φαιστού.

Μάλιστα αναρωτήθηκα κι εγώ, γιατί «Φαιστός» αλλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, δεν είναι δυνατόν να κατανοήσεις το σχέδιο. Έτσι απλά το δέχτηκα, χωρίς πολλά πολλά, τι είχα να χάσω άλλωστε? Τις επόμενες ημέρες, διαβάζοντας για τους 50 πλέον ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι η Φαιστός είναι η μόνη περιοχή με «έντονα αρνητική» ενέργεια.

Ίσως λοιπόν αυτή η σελίδα να έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό, την εξισορρόπιση, τόσο στον χώρο όσο και στην ψυχή του κάθε ενός. Ίσως η σελίδα αυτή να λειτουργήσει τελικά ως ένας άλλος πόλος, να σε τραβήξει για τεθείς σε κίνηση. Ίσως να είναι το σκουντηγματάκι για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.

Ίσως τελικά να έγινε έτσι για να καταλάβεις ότι πίσω από τα πιο γλυκά λόγια μπορεί να κρύβονται οι χειρότεροι δαίμονες σου αλλά ίσως και πάλι, ότι πίσω από τους χειρότερους φόβους σου μπορεί να κρύβεται η μεγαλύτερη λύτρωση σου. Ίσως πάλι να σημαίνει ότι όσα έχουν να ειπωθούν λέγονται, είτε μέσα από ένα στόμα που στάζει μέλι, είτε μέσα από ένα στόμα που στάζει φαρμάκι, ότι έχεις ανάγκη κάθε φορά…

Ίσως να σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα αινίγματα έχουν απλούς γρίφους, αρκεί να τα κοιτάξεις ως παρατηρητής, ίσως να σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα μηνύματα μεταφέρονται με λόγια απλά. Με λόγια κατανοητά.

Ίσως πάλι να μην σημαίνει τίποτα από αυτά και να είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός. Όσοι πιστεύουν στην «τύχη», να σηκώσουν το χέρι ψηλά.

Οι υπόλοιποι ας δημιουργήσουν τις δικές τους…

Πέτρος

Advertisements