Γιατί Δημιουργική Σύλληψη

Μου πήρε έναν χρόνο να καταλάβω γιατί αυτές οι επικοινωνίες δεν ονομάζονται «επικοινωνίες» ή «channeling». Στην αρχή υπό τον φόβο της ανασφάλειας προσπάθησα να προστατέψω τον εαυτό μου από την έκθεση του σε έναν τέτοιον όρο. Έτσι η έννοια της δημιουργίας ακουγόταν πιο γλυκιά και συγχωρούσε πολλές αστοχίες ή λάθη σ’ αυτή την επικοινωνία.

Μου πήρε όμως έναν χρόνο για να καταλάβω ολοκληρωμένα τον λόγο που διάλεξα αυτή την έκφραση. Και όταν το κατάλαβα, κατάλαβα ότι σ’ αυτές τις επικοινωνίες δεν υπάρχουν λάθη και δεν υπάρχουν αστοχίες. Όπως ένας πίνακας είναι γι’ αυτό που είναι. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Ο πίνακας είναι δημιουργημένος και υπάρχει ούτως ή άλλως,

Τώρα όμως που το κατάλαβα, μπορώ να το μοιραστώ…

Είναι Σύλληψη γιατί όλες οι πληροφορίες, ό,τι υπήρξε ποτέ και ό,τι θα υπάρξει είναι διαθέσιμες μέσα σ’ αυτή την «ενεργειακή σούπα» όπως την αποκαλώ χαμογελώντας. Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι ν’ απλώσει το χέρι του, ή ακριβολογώντας ν’ ανοίξει την καρδιά του, ώστε να τις «συλλάβει». Στην πραγματικότητα δε, δεν συλλαμβάνεις τίποτε, όταν κάνεις αρκετό χώρο στην καρδιά σου εκείνες απλά εισρέουν. Γιατί αυτό κάνουν, πάνε εκεί που τους είναι γνώριμα.

Και είναι Δημιουργία γιατί αυτές τις ποιότητες πρέπει να τις ενσαρκώσεις. Και ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να ενσαρκώνει αυτές τις ποιότητες, άλλος μέσα από ένα γραπτό, άλλος μέσα από έναν πίνακα, άλλος μέσα από μια μουσική. Όλοι όμως όσοι δέχονται αυτό το ερέθισμα, για να το μεταφέρουν πρέπει να το στριμώξουν στην ύλη, σε λέξεις που θ’ ακούσουν τ΄αυτιά, σε χρώμα που θα δουν τα μάτια, σε ήχους που θ’ αγγίξουν την καρδιά.

Και επειδή αυτές οι ποιότητες δεν έχουν αρχή και δεν έχουνε τέλος και είναι ποιότητες θεϊκές και όχι ανθρώπινες, είναι πολύ δύσκολο να περιοριστούν σε λέξεις, είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν, είναι πολύ δύσκολο ν’ αποδοθούν. Η Δημιουργική Σύλληψη, για εμένα τουλάχιστον, είναι απλά μια προσπάθεια να γνωρίσει ο άλλος ένα προσωπικό βίωμα, μια προσωπική αίσθηση και όταν αυτή είναι επιτυχημένη να γίνεται έτσι και δική του. Οι Δημιουργικές Συλλήψεις, διαβάζονται με την καρδιά, όχι με το μυαλό.

Οι Δημιουργικές Συλλήψεις είναι εργαλεία, όχι κείμενα. Είναι εργαλεία που δίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο βασισμένα σε μια θεϊκή έμπνευση. Είναι εργαλεία με τα οποία μπορεί κανείς να σμιλεύσει την ψυχή του ώστε να βιώσει τελικά την Αλήθεια της Ελευθερίας.

Πέτρος

Advertisements